User:Teukkam/Ambassador-FI

From Geo Hashing
Jump to: navigation, search

Hyvä maanomistaja,

Landgeohash.png

yksi tai useampi pelaaja haluaisi vierailla alueellanne seikkailupelin yhteydessä ja pyytävät siihen lupaanne. Pelaajat ottavat vain muutaman valokuvan ja poistuvat muutaman minuutin kuluessa. Kukkia tai viljelmiä ei tallota eikä roskia jätetä maahan. Kiitos yhteistyöstänne!

Ystävällisin terveisin, xkcd-geohashing-tiimi

Jos haluat tietää enemmän, lue allaoleva lyhyt kuvaus tai kysy suoraan pelaajalta.

Geohashing - perussäännöt

Wed 28 Nov 2012 in 61,23:
61.4212409, 23.8777990

peeron geohashing.info google osm bing/os kml crox


Geohashing on spontaani seikkailupeli, jossa on tarkoituksena vierailla sattumanvaraisissa sijainneissa. Pelin on keksinyt Randall Munroe Yhdysvaltain Bostonista. Munroe on tunnetun internetsarjakuvan www.xkcd.com tekijä.

Miten se toimii: Joka päivä generoidaan koordinaatit yhdistämällä päivämäärä ja viimeisin New Yorkin pörssin Dow Jones-indeksin avausnoteeraus. Nämä koordinaatit sijoittuvat satunnaisesti nelikulmioon, joka on kooltaan yhden pituusasteen pituussuunnassa ja yhden leveysasteen leveyssuunnassa (Suomessa noin 65 km * 100 km). Pelaajan tehtävä on käydä näissä koordinaateissa, jotka määrittävät paikan n. metrin tarkkuudella ja todistaa käyntinsä valokuvalla saadakseen pisteitä.

Lisäpisteitä saa erityissaavutuksista, kuten että pyöräilee pitkän matkan, on pukeutunut tietynlaisiin vaatteisiin tai saavuttaa pisteen keskiyöllä tai auringon noustessa.

Esimerkiksi oheinen kartta näyttää alueen N 61 E 23, johon kuuluu suurin osa Länsi-Pirkanmaata, sekä koordinaattipisteen päivälle 28. marraskuuta 2012.

Tämän päivän koordinaatin osuvat teidän maillenne. Tämän tapahtuman todennäköisyys oli vähemmän kuin yksi miljoonasta.

Jos tämä peli kuulostaa kiinnostavalta sinulle tai jollekulle, kenet tunnet, käy vierailemassa verkkosivullamme wiki.xkcd.com/geohashing. Löydät sieltä myös raportin mahdollisesta tämänpäiväisestä vierailusta maa-alueellanne.

Lisätietoa: