2010-10-10 60 24

From Geo Hashing
Jump to: navigation, search

Sun 10 Oct 2010 in 60,24:
60.8328899, 24.9365460

peeron geohashing.info google osm bing/os kml crox


Location[edit]

Today's hashpoint is in Hausjärvi in Puujaa village near the bank of river Puujoki [Karttapaikka map].


Päivän hässipiste sijaitsee Hausjärven Puujaassa melkein Puujoen rantapenkalla [Karttapaikka].

Participants[edit]

Plans[edit]

My Consecutive geohash still continues on fourth day. I'm gonna search also some geocaches because on this special day 10-10-10 the geocaching community is attempting to break the record for number of accounts that logged caches in a single day. Geocaching has also been going on now ten years. I've been a cacher eight years.


Hässäilyputkea pitää jatkaa vielä neljäntenä päivänä ja samalla etsiä muutama geokätkö. Tänä erikoisena päivänä 10.10.10 on tarkoitus rikkoa geokätköilyn päivittäisten loggausten ennätys. Kätköilyä on myös harrastettu nyt kymmenen vuotta, itse olen kätköillyt kahdeksan vuotta.

Expedition[edit]

It was a beautiful autumn day, sun was shining but wind was quite strong - flying leaves. The trip via Riihimäki took about 40 minutes. When I tried to take the first photo, my camera was dead. No wonder, the battery was on charge at home. Fortunately there is some kind of camera in my mobile phone too.

The walk to the hashpoint was about half a kilometre, first on path and then in forest. The hashpoint was 50 metres from the bank of the river Puujoki. It was about 2:40 pm when I reached the place. I took some ten photos of the GPSr. I noticed at home that mobile phone cameras don't take close-ups.

I walked to the river and hiked by another route to the car. On the way home I searched for half a dozen geocaches.


Oli kaunis syyspäivä, aurinko paistoi, tuuli oli aika voimakas. Lehdet saivat kyytiä. Ajomatka Riihimäen kautta kesti noin 40 minuuttia, muutama minuutti tuli kirittyä navigaattorin laskemasta ajasta. Parkkipaikka löytyi rojuvaraston laidalta. Kun piti ottaa ensimmäinen valokuva haavanlehtimatosta, ei kamera osoittanut mitään elonmerkkejä. Ei ihme akku oli latingissa Hämeenlinnassa! Onneksi kännykässäkin on jonkinmoinen kamera.

Patikkamatka nollapisteeseen oli runsas puoli kilometriä. Aluksi metsätietä ja loppumatka "umpihankea". Metsä oli vaikeakulkuista, risusavotan jälkiä oli maastossa. Hässipiste oli noin viidenkymmenen metrin päässä Puujoelta. Kello oli 14:40 kun pääsin paikalle. Otin puhelimen kameralla kymmenkunta kuvaa gepsistä. Kotona huomasin, että lähikuvat onnistuivat huonosti.

Kävin joen rannassa ja patikoin vähän eri reittiä takaisin. Paluumatka olikin mukavampi - helppokulkuisempi maasto ja hieno kalliokin sattui matkalle. Kotimatkalla etsin puolentusinaa geokätköä.

Tracklog[edit]

Photos[edit]

Achievements[edit]

Consecutivegeohash.jpg
PekkaR earned the Consecutive geohash achievement
by reaching 4 consecutive hash points starting on 2010-10-07.